Module 1.2 – Geluk Copy

Don’t look for happiness – create it

Wat zijn de geluksmomentjes in het leven waar jij het voor doet? Waar je energie van krijgt, waar je écht blij van wordt?

Als je dat helemaal scherp hebt voor jezelf: top.

Maar het is helemaal niet gek als je niet direct je antwoord klaar hebt.

Ik vind het belangrijk om hier in te duiken vóórdat we businessplannen gaan smeden. Jij bent de motor van je bedrijf: zonder jou valt alles in elkaar. En je bent dit bedrijf gestart vanuit een bepaalde droom, een bepaald verlangen.

Als we willen dat jij keihard én duurzaam gaat groeien met je bedrijf, dan moeten we weten welke dingen de benzine zijn voor jouw motor. Zowel privé als zakelijk.

Hoe je dit in kaart kan brengen? Door het letterlijk in kaart te brengen: maak een woordweb! Pak een A4tje, schrijf geluk in het midden en teken een lijn in het midden. Schrijf vervolgens alles op wat in je hoofd opkomt. De bovenkant is voor alle privé zaken, de onderkant voor business zaken. Eventueel kan je ook een plekje reserveren voor dingen die zowel bij de privé als business kant horen.

Gebruik de onderstaande vragen ter ondersteuning van het invullen van je woordweb, maar vul het vooral aan met alles wat je zelf bedenkt!

  • Hoe vul jij je weekenden het liefste in? Wat zijn de dingen waardoor je écht lekker kan opladen, waar je volledig in op kan gaan en waar je intens van geniet?
  • Op wat voor momenten kan jij ongeremd lachen?
  • Wat doe je het liefst als je op vakantie bent?
  • Met wie ben je het liefst in je vrije tijd?
  • Op welke momenten voel jij je zó enthousiast dat je je lijf niet stil kan houden maar móét bewegen?
  • Wanneer heb jij het gevoel dat je bijna uit elkaar spat van energie en enthousiasme?
  • Wat vind je het állerleukst om te doen als je aan het werk bent?
  • Als ik zeg: ‘geluksmomentjes’, waar denk jij dan aan?

Woordweb ingevuld? Dan is het tijd om je antwoorden te analyseren. Doe dit echt pas nadat je het woordweb uitgebreid hebt ingevuld.

Als je het woordweb vergelijkt met je dagelijks leven, besteed je dan genoeg tijd aan de dingen die jou gelukkig maken?

Zet een + bij de dingen waar je genoeg tijd aan besteed, +- aan de dingen die je meer tijd en ruimte zou willen geven en een – bij de dingen die je de afgelopen tijd helemaal niet hebt gedaan en die je terug wilt brengen in je leven.

En bedenk vervolgens: wat wil ik héél bewust meenemen in mijn business, en voor welke zaken wil ik absoluut tijd vrijmaken in mijn privé agenda?