Module 1.4 – Wie wil jij worden? Copy

You will become whoever you want to be

Ondernemen is een geweldig avontuur én een enorm intensief ontwikkeltraject. Zeker als je flink bezig bent met de groei van je bedrijf. Je gaat continu uit je comfortzone en komt talloze uitdagingen tegen. Het kán bijna niet anders dan dat je een transformatie doorgaat.

De vraag is: hoe kom je eruit?

Gelukkig kan je daar zelf invloed op uitoefenen. Jíj bepaalt hoe je je ondernemersavontuur invult en waar je naartoe werkt. Je weet al welk leven je voor jezelf wilt creëeren, nu is het tijd om scherp te krijgen wat voor persoon je wilt worden.

Je hebt allerlei zaadjes van potentie in je zitten. Zaadjes die kunnen uitgroeien tot geweldige skills en kwaliteiten.

Sommige zaadjes zijn al uitgekomen en flink aan het bloeien: daar maak je zakelijk en privé al goed gebruik van. Andere zaadjes houden zich nog verscholen. Van een deel weet je dat ze er zijn, een ander deel ga je nog ontdekken.

Een persoonlijk voorbeeld: ik was als kind altijd heel erg verlegen, maar ik wilde graag meer outgoing en spontaan zijn. Het zat al in me, en ik heb mezelf getraind om die kant van mezelf meer te laten zien.

Een ander voorbeeld: ik vond spreken voor groepen altijd heel eng, maar ergens ook leuk. Het zaadje was er. De interesse was er. En die ben ik bewust gaan ontwikkelen.

De vraag aan jou is: hoe wil jij ontwikkelen, als persoon? Wat voor mens wil je graag worden? Hoe staat diegene in het leven, hoe kijken andere mensen naar je, welke potentie diep in jou ga je nu echt ontwikkelen?

Beantwoord de vraag op twee levels. Neem echt even de tijd om hier over na te denken. Je hoeft het niet perse uit te schrijven, maar om een richtlijn te geven: je zou zeker een A4tje moeten kunnen vullen met je antwoord op de volgende twee vragen.

  1. Hoe wil jij groeien als mens? Wat voor persoon wil jij worden?
  2. Hoe wil jij groeien als ondernemer? Hoe wil je jezelf profileren?

Zie jezelf als een blanco canvas. Alle mogelijkheden liggen opnieuw open. Wie wil je worden?